Hoe kan je ons steunen?

Dankzij giften

Vooruitgang is alleen mogelijk als er financiële middelen beschikbaar zijn. 

 En dit is waar jij het verschil maakt!  

Steun onze wetenschappelijke en patiëntgeoriënteerde projecten door een gift aan het Fonds voor Wetenschappelijk ReumaOnderzoek (FWRO) 
BE 10 0000 0000 0404 – gestructureerde mededeling ***182/0590/00007***

of aan het Fonds Vrienden van ReumaNet (FVVR).

Zo sta jij mee aan de basis van nieuwe behandelingen, nieuwe geneesmiddelen (FWRO) en toegankelijke informatie en ondersteuning van mensen met reumatische aandoeningen (FVVR)! 

Beide Fondsen werken binnen de Koning Boudewijnstichting, waardoor je kunt profiteren van een belastingvermindering van 45% voor schenkingen vanaf 40 euro.

We werken nauw samen binnen Rheuma.be. Reumatologen en andere zorgverleners worden betrokken bij initiatieven die worden uitgewerkt door ReumaNet en CLAIR. Andersom houden patiëntexperten een vinger aan de pols bij wetenschappelijk onderzoek. Deze samenwerking garandeert een breed draagvlak en een vlotte uitvoering van de projecten waarbij elke mening telt. 

Dankzij legaten

Word vrijwilliger

Onze werking wordt gedragen door vrijwilligers. De dagelijkse werking, de opleidingen, het lotgenotencontact… het zijn allemaal zaken waar heel wat mensen voor in de weer zijn. Ook fondsenwerving is een belangrijke en noodzakelijke taak.

Wil jij mee de kar trekken?

Organiseer je graag evenementen of sensibiliseringsacties? Wil je je ervaringen als patiënt gebruiken om anderen te helpen? Heb je als zorgverlener ideeën over een betere reumazorg? De mogelijkheden zijn eindeloos. Projecten zoals een scholenloop, verkoop van kunstwerken of een spaghettidag kunnen een mooi bedrag opleveren voor onze fondsen.

Of je nu gepensioneerd bent, werkt of tussen twee jobs zit, je kunt ons steunen op basis van je mogelijkheden, beschikbaarheid en wensen. Neem contact met ons op en we bekijken samen hoe jij mee de reumatologie in België kunt versterken.